Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Podchodzę do baru i opieram ręce na blacie.
- Już jestem - mówię.
ZERO REAKCJI LISA. PAMIĘTAJ.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Ooo... Lisa! - widzę dziewczynę. Potem z uśmiechem spoglądam na Briss. - Briss, to jest Lisa. Będzie tu pracować jako muzyk. - potem patrzę na Lise. - To jest Briss. Poznałem ją na tamtej imprezie - wyjaśniłem. Nadal uśmiecham się jak głupi... ale co tam!
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Uderzyłabym go ponownie w twarz. Uśmiecham się sztucznie:
- Miło mi - przegryzam wargę i pytam się go - Mam iść teraz coś zagrać czy objawić waszemu szefowi, że przyszłam? - unoszę brwi.
- Możesz już zacząć grać - mówię. Potem westchnąłem i pokiwałem głową. Widząc jej minę.
Kiedy Arael nas sobie przedstawia ma mówię jedynie ciche cześć i przyglądam się ich rozmowie.
Lecz po chwili wtrącam się:
- Odpowiedziałam na pytanie. Mogę dostać dolewkę? - pytam unosząc kieliszek.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Uśmiechnęłam się chamsko i weszłam na podest, a potem zaczęłam grać [media]https://www.youtube.com/watch?v=Mln0Rci … tml5=False[/media]:
- You need coolin'! baby, I'm not foolin'!
I'm gonna send ya back to schoolin'!
Way down inside! a-honey, you need it - w tej chwili nie interesuje mnie rozmowa ludzi.
Po prostu skupiam się na grze.
- Jasne! Ja bym nie dolał? - śmieję się nie mogą się pozbyć tej głupkowatej radości.
Dolewam jej mojego specjału.
Patrzę ukradkiem na niego i unoszę brwi. Arael i dobry nastrój? Coś mi nie pasuje.
- 'm gonna give you my love!
I'm gonna give you my love, oooooooh! - krzyczę.
Upijam trochę alkoholu.
- Ładnie gra. - przyznaję kiwając brodą w stronę sceny. - Znacie się długo? - pytam.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Pewnego dnia przyszła i spiła się w trupa, a potem co jakiś czas przychodzi i sobie gadamy - stwierdzam. Nadal się uśmiecham czyszcząc blat.
Kiwam głową.
- A tak w ogóle to czemu dziś masz taki dobry nastrój? - pytam i przeraża mnie fakt, że na prawdę chcę usłyszeć odpowiedz.
- Wanna whole lotta love
Wanna whole lotta love
Wanna whole lotta love
Wanna whole lotta love - szczerzę się.
Haha. Widzę romans.
- Odwiedziłem w końcu osobę dla której przeprowadziłem się tutaj - wyznaję. - Wyśmienicie się z tym czuje - mówię okrężnie i nalewam sobie do kieliszka specjału, który wlewam w siebie jednym chlustem.
- ou've been learnin'
And baby, I've been learnin'
All them good times
Baby, baby, I've been a yearnin'-ah
A-way, way down inside
A-honey, you need-a
I'm gonna give you my love, ah
I'm gonna give you my love, ah.. Oh! - śpiewam dalej piosenkę i po dwóch minutach ją kończę. Podchodzę do baru.
- Aha... - dopijam do końca alkohol. Muzyka plus gwar i hałas jaki panuje w barze nie pasują do siebie. - Jak ty tu wytrzymujesz cały dzień? Jeszcze, że taki hałas to w dodatku stoisz w jednym miejscu i nie ruszasz się z miejsca... - wzdycham.
- Wypraszam sobie. Chodzę z miejsca na miejsce. Obsługuje klientów. A zresztą nie zawsze jest tak gwarno. Bywa spokojnie i cicho - zauważam. Potem patrzę na Lise.
- Gratki za występ. Nie słyszałem piosenki, ale z grzeczności powiem, że wyszła świetnie - uśmiecham się chamsko.
- Jakiś ty miły - szczerzę się. - Może byś coś nalał? - unoszę brwi i śmieję się.
- Nie martw się - zwracam się do Lisy. - Poszło ci świetnie. - wracam spojrzeniem do Araela. - Dzięki za rozmowę. - wyciągam pieniądze i kładę ja ba blacie po czym schodzę z krzesła. - To ja się będę zbierać. - rzucam. - Do zobaczenia. Cześć, Lisa! - mówię i odchodzę.
- Do zobaczenia. - uśmiecham się i siadam.
- Pa paa Briss! Do zobaczenia! - mówię machając, a potem nalewam do nowego kieliszka wódki. Kieliszek Briss biorę i przecieram ścierką.
- A jak wrażenia z pierwszego występu? Podobało się?
- Miałam niezły widok na was - śmieję się pod nosem i uśmiecham się chamsko.
- Niezły widok czyli jaki? - pytam z zastaniwiem. Schylam się pod blat, odstawić mój specjał i wytarty kieliszek.
- Podczas kiedy ty próbowałeś jej zaimponować, ja mogłam się trochę pośmiać. Zwłaszcza kiedy śpiewałam jedną zwrotkę. - mówię - Czemu masz cały czas uśmiech na tej twojej twarzy? - unoszę brwi - Co ty robiłeś?
- A jesteś pewna? - pytam z uśmieszkiem, ale zaraz śmieje się. - A tak na poważnie to spotkałem po dluuugiej rozłące bardzo ważną osobę. I jakoś świat stał się odrobinę bardziej do wytrzymania - streszczam, nadal z bananem na gębie.
Zaczyna mnie boleć twarz...
- Kim jest ta "Ważna Osoba" - robię cudzysłów w powietrzu - Dziewczyna? Rodzice? Rodzeństwo? - wymieniam różne opcje.