Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Ech... no i zniszczyłaś mi nadzieję - mówię z udawaną przykrością. - No ale w takim razie co zamierzasz?
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Chciałabym tutaj grać, o ile wasz szef się zgodzi. Wiem, że mogłabym się dołączyć do jakieś zespołu, ale nie chcę. - odpowiadam. - po za tym lubię robić ci na złość - śmieję się pod nosem i uśmiecham się.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Nie ty jedna - westchnąłem i zawołałem szefa. Kiedy Boby wyturlał się z zaplecza pokazałem mu Lisę.
- Przedstaw się. Nie bądź taka nieśmiałą, skoro chcesz tu pracować - mówiąc to wyszczerzyłem zęby. Będzie nieco zaskoczona, że już teraz może tu się ubiegać u pracę.
Teraz? Że co?!
- Dzień dobry. - uśmiechnęłam się - Jestem Lisa Tistale. - podaję rękę szefowi.
Słowo daję, że kiedyś zabiję tego człowieka. Naprawdę, teraz?!
- Ta dziewoja chciałaby się tu zatrudnić jako gitarzystka. Mogę za nią poręczyć - zapewniam. Choć tak wynagrodzę ci kłamstwa o których nic nie wiesz...
- Na co mi twoje słowo. Niech zagra - burknął grubas. Wzruszyłem tylko ramionami i uśmiechnąłem się wyczekująco do Lisy.
Idę na podest i wyciągam dosyć zakurzoną gitarę. Trzeba będzie cię odświeżyć... Zaczynam grać [media]https://www.youtube.com/watch?v=5_LxyhC … tml5=False[/media]
Zaczynam śpiewać.
- Show me how to lie
You’re getting better all the time
And turning all against the one
Is an art that’s hard to teach - czuję się świetnie.
Nikogo nie ma w barze, a że lubię tą piosenkę...
- Is an art that’s hard to teach
Another clever word
Sets off an unsuspecting herd
And as you step back into line
A mob jumps to their feet - śpiewam do gry Lisy.
Ooo, uśmiecham się i śpiewam kolejną część tekstu:
- Now dance, fucker, dance
Man, he never had a chance
And no one even knew
It was really only you - zaczynam tańczyć.
- And now you steal away
Take him out today
Nice work you did
You’re gonna go far, kid - śpiewam dalej i zastanawiam się, jak ta dziewczyna może tańczyć ze złamaną ręką i co najmniej nadwyrężoną nogą. Albo tak bardzo kocha śpiewać, albo jest naprawdę nienormalna...
- Trust, deceived!
With a thousand lies
And a good disguise
Hit ‘em right between the eyes - obracam się i z powrotem wracam na podest.
- When you walk away
Nothing more to say
See the lightning in your eyes
See ‘em running for their lives - Kiedy kończę refren zaczynam klaskać.
- Chyba tyle wystarczy? - stwierdzam patrząc na Bobiego. Tłuścioch kiwa z wolna głową.
- No dobrze... Lisa... przez tydzień przychodź tu, a ja będę miał cię na oku - mówi i znów znika na zaplecze suszyć zapasy. Spoglądam z uśmiechem na Lise.
- Było strasznie?
- Nie tak jakbym się spodziewała, chociaż... NIGDY WIĘCEJ TAKICH POKAZÓWEK! - śmieję się. - Czyli teraz będę się męczyć z tobą przez tydzień? - pytam
- Tak - kiwam głową. - Tak naprawdę bar zaczyna prawdziwą pracę gdzieś około czwartej po południu. Wtedy byś się przydała. Ale jeszcze studiujesz... - zastanawiam się chwilę, aż w końcu wzruszam ramionami. - Przychodź i wychodź kiedy chcesz. Boby i tak siedzi tylko na zapleczu - stwierdzam.
- W sumie, o czwartej mam wykłady z takim nudnym profesorem... Postaram się być o czwartej. - mówię. - Tak w ogóle, która godzina? - pytam zdziwiona
- Około pierwszej mówię patrząc na zegarek, który wisi nad drzwiami wejściowymi.
O nie. Jest pierwsza w nocy, mam skręconą kostkę, nie mogę biegać, nie mam samochodu, a mój dom jest na drugim końcu miasta. Świetna sytuacja.
- Wybacz, ale nie pomogę ci z podwózką. Mogę ci zamówić taksówkę najwyżej - proponuje wzruszając ramionami.
- Nie trzeba - odpowiadam. - Jakoś sobie poradzę. Muszę tylko wypłacić pieniądze z banku. - dodaję.
Bo drobne wydałam na alkohol. Hahaha. Ból głowy zaczął narastać. Jakoś sobie poradzę... w końcu jutro sobota...
- Tylko tego banku postaraj się nie rozwalić - proponuje pod postacią żartu, ale tak naprawdę znów napadają mnie wątpliwości.
- Spokojnie - mówię pewnie. - Nikogo nie zabiję. - dodaję na wypadek. - W razie czego bedę spać na ławce. - śmieje się.
- Nie żebym Cię pouczał, ale z całym szacunkiem od tego jest mieszkanie, aby w nim spać - mówię z cierpką miną. Nie jest mi do śmiechu kiedy cały czas sobie uświadamiam, że rozmawiam z Invisi...
-No co ty nie powiesz? - mówię sarkastycznie. - Ciekawe gdzie znajdę taksówkę o pierwszej w nocy. Poza tym nie musisz się patrzyć na mnie tak jakbyś miał umrzeć. - dodaję.
- Ja... - westchnąłem. - Po prostu powoli do mnie dociera, że jesteś... zła... - tłumaczę. I chyba jestem najbliżej prawdy.
- hej. Nie mam zamiaru nikogo zabijać jasne? - patrzę się na niego poważnie.
- Nic takiego nie mówię... tylko... jakoś tak pomyślałem jak się trzyma Demon... - wydukałem w końcu z siebie.