Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wypijam zawartość kieliszka jednym chlustem.
- Najpierw Jeźdźcy, teraz on... Ktoś bardzo chce, byście oboje zginęli - charczę ze wzrokiem utkwionym w blat.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Śpiewam ostatnią zwrotkę.
- Promiscuos boy
We're one in the
same
So we don't gotta
play games no
more! - uśmiecham się.
Nie było nawet tak źle. Schodzimy ze sceny i siadamy przy jednym ze stolików. Nagle, telefon Lewisa zaczyna dzwonić. Chwała Bogu! Myślałam, że go nie ma.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- To wcale nie musi tak się skończyć. Może... Jeśli zaproponuje, że oddam się w niewolę, a Jimmiego zostawi? Może ten Demon zna możliwość by nas rozdzielić?
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
Po raz pierwszy od pojawienia się Michaela podnoszę wzrok.
- Nie. - mówię twardo. - Nie zgadzam się. On zna tylko jeden sposób. Zamordowanie chłopaka w najbardziej brutalny sposób jaki się da - powiedziałem zimno. Dlaczego, akurat teraz kiedy Michel się pojawił, jego aura śmierdzi Demonem Zniszczenia?
- Nie zrobi tego... Przecież zawsze jest sposób - mówię z przekonaniem. - Na pewno tak to się nie skończy.
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
- Nie bądź naiwny - warczę. - To już nie jest nadzieja, to czysta głupota, a głupota cię zabije, a ja tego... - "nie przeżyje" dodaje po cichu w myślach. - ...a ja na to nie zezwalam. - kończę.
Zaciskam dłonie Jimmiego w pięści.
- Wybacz. Ale nie ma innego wyjścia. Nie mogę pozwolić by Demon terroryzował dobrych ludzi - mówię. - Zgadzam się z Jimmym. Obiecał to mu, a ja poszedł bym z nim nawet gdybym nie musiał - powiedziałem, tym samym zamykając temat.
Znów ściskam szklankę, tak, że pojawiają się pęknięcia.
- Znów nie widzisz nic po za ludzikami... - syczę cicho pod nosem. - Nie zamierzam tego tak zostawić, jakkolwiek... niepokoi - "boję się" - mnie Abbadon - oświadczam twardo.
Wracam do siebie. - Gołąbki się poprztykały? Nieważne. Dostanę whisky?
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Mam to gdzieś. Podsuwam mu szklankę i whisky zaczęte przeze mnie.
- Spie****j z gołąbkami... - warczę tylko wściekły. - Jordan wie?
- Nie wie. I ma się nie dowiedzieć. Jasne? - wypijam wszystko za jednym razem - Dużo lepiej.
Or a moment
That's held in your arms
- To twój brat. Musi się dowiedzieć - zauważam chłodno. - Zabijesz go takim znikaniem - zauważyłem.
- Dobra. Dowie się. Ale jeszcze nie teraz. Proszę. Nie chcę go martwić. - spoglądam na niego błagalnie.
Or a moment
That's held in your arms
- Zmartwię go ja, kiedy będzie się musiał tego dowiadywać ode mnie, bo ty... nie zdążysz... - wypluj to. - Kiedy... on was zabiera...?
- Nie podał daty. W każdej chwili. - wzruszam ramionami.
Or a moment
That's held in your arms
- Czy jeśli wyjdziesz z tego baru, możesz zostać zgarnięty przez postrach Piekieł, ale ciebie to nie rusza? - upewniam się. - To albo szczyt ignorancji, albo jakaś chora brawura.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-06-12 22:37:51)
- Udajmy, że to drugie. - parskam śmiechem.
Or a moment
That's held in your arms
Kręcę głową.
- Mi wcale nie jest do śmiechu, a z nas dwóch, ja raczej jestem trudniejszy do zabicia, choć osłabiony - zauważam. Potem chwilę myślę. - Ja nie ma zamiaru tego tak zostawić i tylko czekać na zaproszenie na twój pogrzeb. Jeszcze coś wymyślę...
- Powodzenia. - zacząłem bawić się szklanką.
Or a moment
That's held in your arms
- Twój brak entuzjazmu jest dla mnie obelgą - warknąłem. - Powinno cię to obchodzić. To w końcu twoje "być, albo nie być".
- Mam nadzieję, że "być". A z resztą. - wzruszam ramionami. - Prędzej czy później każdego dopadnie "nie być".
Or a moment
That's held in your arms
- To tylko wy macie ten przywilej. - syczę. - Ale dla ciebie śmierć nie będzie końcem. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę...
Przewracam oczami. - Icha kowboju. Wiśta wio i tak dalej.
Or a moment
That's held in your arms
- Nadal nie śmieszne Nadzieja. Kiedy zdasz sobie z tego sprawę?!
- Arael. - po raz pierwszy mówię do niego pełnym imieniem w mianowniku - Nie będę martwił się tym teraz. Przyjdzie czas, to zacznę. A na razie chcę się pośmiać z naszych pijanych znajomych. Nie odbieraj mi tej przyjemności. - spoglądam na niego błagalnie.
Or a moment
That's held in your arms