Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Oj czepiasz się. - uśmiecham się - Bez powodu. Po prostu mam dobry dzień.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Skoro masz dobry dzień, to nie psuj go innym - prychnęłam.
"Chcesz się poddać? Przywal dwa razy mocniej, a zmienisz zdanie."
Przyglądam się jej uważnie - W takim razie przepraszam.
Or a moment
That's held in your arms
- Okay - powiedziałam kąśliwie.
Nie będę się przecież fochać jak małe dziecko.
"Chcesz się poddać? Przywal dwa razy mocniej, a zmienisz zdanie."
Uniósłem brwi. - Zawsze jesteś taka słoneczna, czy to moja wina?
Or a moment
That's held in your arms
Wchodzimy do baru. Jest w nim sporo ludzi. Patrzę na wyświetlacz telefonu. Dochodzi druga.
Siadamy przy jednym z niewielu pustych stolików. Wokół panuje gwar. Słyszę każde wypowiedziane, a raczej wymamrotane lub wykrzyczane słowo.
Pomimo, że dopiero chwilę temu temu usiedliśmy, Jeremiah wstaje i mówi, że zaraz wraca. Postanawiam wykorzystać chwilę.
- Twój brat ma ciekawą energię. - mówię przyglądając się Mind. - Silą. - dodaję. Nie zdążyłam się zorientować co dokładnie potrafi brat Callopie bo moja moc dopiero zaczyna się regenerować. Ale wyczuwać coś. Niestety wraz z tym darem wrócił ten cholerny słuch, za którym w ogóle nie tęskniłam.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Barman podaje mi szklankę coli, którą wcześniej zamówiłam. Kiwam głową.
- No tak. Też ma moc. Po prostu jej za często nie używa. - Nie ma, co kłamać. Domyśliłaby się jeszcze i byłby problem.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Kręcę głową.
- Nie kłam. - mówię, a Mind posyła mi pytające spojrzenie. - Nie używa za często? I są tak mocno wyczuwalne? - patrzę w kierunku w którym zniknął chłopak. - Więc wnioskuję, że albo ty kłamiesz mi albo on kłamie tobie. - wzruszam ramionami.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Marszczę brwi.
- Też wyczuwam, że ma silne moce, ale nie wiem, dlaczego, skoro zawsze mówił, że ich nienawidzi i ma w planach być normalny - mówię szczerze.
It is in herself.
- Normalność jest przereklamowana. - mówię. - Dobra... Nie chcę się już wtrącać bo ostatnio przez ciekawość pakuje się w niezłe gówno. - przewracam oczami.
Prycham.
- W Insolitam to chyba moce są przereklamowane. Mam wrażenie, że meta ludzi tutaj więcej, niż normalnych.
It is in herself.
- Dobre spostrzeżenie. - potakuję. - Na pewno większość w ogóle nie wie o swoich darach, a ta garstka, której udało się je odkryć dzieli się na złych tych ogarniętych i na dobrych kompletnych kretynów. - mówię ze śmichem.
Upijam łyka coli.
- Ja to chyba rzucę w cholerę. Męczy mnie to.
It is in herself.
Unoszę brew.
- Męczy? - pytam. - Rzucisz w cholerę? - dopytuję.
Kiwam głową.
- Jak to powtórzysz po raz kolejny, to nie zmieni swojego znaczenia, Echo. - Prycham.
It is in herself.
- Pff... - fukam. - Nieważne. - macham dłonią. - Twój brat na długo przyjechał? - pytam zmieniając temat.
Z wolna pobieram zapłaty. Nie lubie stać przy kasie, ale od dawna nie mam ochoty na cokolwiek. Jestem wrakiem.
Widzę młodą dziewczynkę. Daje jej 14 albo 15 lat.
- Co tu robisz? Nie powinnaś tu być - zauważyłem monotonnym tonem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Czekam na kogoś kto już dawno powinien tu być. Ale ten ktoś się spóźnia i nie odbiera telefonu. - wzdycham. - Izabelle. - przedstawiam się.
No stop signs, speed limit
Nobody’s gonna slow me down.
- Arael - odparłem. - Powinieniem powiedzieć "miło mi" ale nawet nie chce mi się kłamać, a ty nie jesteś klientką...
- To prawda. Nie jestem. Ale to nawet ciekawe móc zobaczyć reakcję ludzi na widok czternastolatki siedzącej na barowym krześle. Nie sądzi pan?
- Nie chce widzieć tylko reakcji policji - westchnąłem. - A tak żaden wiek mi nie przeszkadza...
- Nie sądzę żeby policja miała coś przeciwko. Przecież nie robię nic niezgodnego z prawem. Nie piję, nie palę itd... Prawda? - pytam.
Wzruszam ramionami.
- Nie wiem, czego mogą się czepiać, a czego nie i nie mam zamiaru się dowiadywać. Jeste już wystarczająco zmęczony...
- Czemu jest pan zmęczony? - pytam z zaciekawieniem.
Oj Izzy... Zachowujesz się jak pięcioletnia dziewczynka pytająca, czemu niebo jest niebieskie?
- Jesteś strasznie ciekawskim ludzikiem - zauważam zgryźliwie. - Moja przyjaciółka mnie zraniła i nie mogę jakoś tego przeboleć - wyjaśniam niechętnie.