Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wybucham śmiechem.
- Jesteś patologiem i nie pijesz alkoholu? - dławię się śmiechem. - Jak ty wytrzymujesz, człowieku.
Ostatnio edytowany przez James Anderson (2016-04-26 11:49:29)
Cool breeze on my face, it makes me stop and think -
The only brolly that's in sight, is the mini one that's in my drink.
Wzruszam ramionami. - Medytacja i kick boxing. Naprzemiennie kilka razy dziennie. Uspokaja i pomaga zredukować emocje.
- A potem te... No... - szukam słowa. -...Wychodzenie z ciała? Out... Out of... Out of body?
Cool breeze on my face, it makes me stop and think -
The only brolly that's in sight, is the mini one that's in my drink.
Wchodzę do baru wykończony po całym dniu pracy. Boję się nawet pomyśleć ile dzisiaj dań przyrządziłem. W restauracji panował większy ruch niż zawsze. Nowe zamówienia przychodziły po pięciu minutach. Ach, powinienem trochę odpocząć, rozluźnić się, wziąć parę dni urlopu i zapomnieć o wszystkim co wydarzyło się w ostatnim czasie.
Siadam na obrotowym krześle obok barku i rozglądam się wokoło. Gdy nie widzę znajomych twarzy , postanawiam zamówić coś mocnego. Coś co pozwoli mi zapomnieć na chwilę. Decyzja pada na whisky. Proszę o napój barmana i w oczekiwaniu przeglądam najświeższe wiadomości w internecie.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Kończę grać. W zasadzie dzisiaj to już koniec mojej pracy. Zadowolona odstawiam gitarę i idę do baru. Zamawiam Mojito, a później spoglądam na blondyna. Dzisiaj, akurat nie ma dużego ruchu, a on wygląda na załamanego. Czemu by nie pobawić się w psychologa Jimmiego?
- Cześć. - rzucam.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Spory polityczne. Spadek aukcji. Nic. Wiecznie to samo. Wyłączam aparat i biorę łyk ostrego napoju. W międzyczasie zauważam przysiadająca się dziewczynę.
- Cześć.- mówię.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
- Lisa. - podaję rękę, a następnie biorę do ręki alkohol. - Ciężki dzień? - pytam.
- Alain.- uśmiecham się, po czym marszczę marszczę nos.- wyjątkowo ciężki. A u ciebie, jak?
- Dzisiaj nawet wyjątkowo dobrze. - po czym zmieniam temat. - Co taki chłopak jak ty, robi w takim miejscu jak to? - upijam trochę drinka.
Uśmiecham się smutno.
-Topię smutki z w alkoholu. Nic innego mi nie pozostało. Tylko stare dobre whisky.-- podnoszę szklankę z miedzianą cieczą i upijam kolejny łyk.
- Pewna osoba powiedziała mi, że nie można się załamywać. Niedawno sama tu siedziałam i codziennie się upijałam. Zawsze możesz zrobić coś, co ci pomoże. Albo co sprawia ci radość. Wtedy ból nie będzie taki straszny. - uśmiecham się szczerze.
Pierwsze osoba, która przychodzi mi do głowy to Jimmy. Zazwyczaj to on dawał mi takie rady.
-Masz rację - przyznaję. -ale dzisiaj wyjątkowo muszę się upić.
- Okej. Zezwalam. - podnoszę ręce w geście poddania. - Tylko uważaj, żebyś potem doszedł do domu. - dodaję i piję drinka.
Śmieję się, a po chwili dodaję.- A ty czemu tak właściwie pijesz?
- Wszystko zaczęło od tego, że mój chłopak mnie zdradzał, a moi "rodzice" - robię cudzysłów. - Mnie bili. Uciekłam, żyłam na ulicy... Kiedy miałam 16 lat pierwszy raz się upiłam. A to wszystko przez moje cudowne życie. A ty? Czemu chcesz się upić? - pytam.
Gdy słyszę jej opowieść , zastygam w bezruchu, nie wiedząc co teraz zrobić. Ostatecznie tylko kiwam głową na znak zrozumienia.
- Muszę zapomnieć o pewnej osobie.
- Też chciałam to zrobić. - przegryzam wargę. - i zrobiłam. A później spędziłam przemiły dzień z bólem głowy. - śmieję się cicho.
Śmieję się.
- Coś za coś. Muszę się poświęcić. - dopijam swojego drinka i zamawiam kolejny. - chcesz też coś?
- Nie, dzięki. - uśmiecham się. - Dzisiaj, akurat się nie upijam. Muszę załatwić pewne sprawy na trzeźwo. - mówię.
-Jak tam chcesz.- zamawiam drinka dla siebie oraz sok pomarańczowy dla Lisy.- proszę. - podaję jej napój .
Ostatnio edytowany przez Alain Carlyle (2016-04-28 16:54:41)
- Serio? Nie musisz być taki miły. - wzdycham. - Jedyną osobą, która nie zasłużyła na to, żeby ktoś był dla niej miły to ja. - śmieję się.
- Czegoś powinnaś wymagać od prawdziwego dżentelmena.- śmieję się.
- Każda dziewczyna czegoś wymaga, ale nie istnieje mężczyzna idealny. - mówię. - Tak jak idealna dziewczyna.
Uśmiecham się.
- Po raz kolejny dzisiejszego dnia masz rację.
- Serio? Zwykle gadam same głupoty. Albo wywracam się na prostej drodze czy łamię rękę. Moje najbardziej ulubione zajęcia. A ty? Co lubisz najbardziej robić? - pytam.