Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Jestem zbyt dobry i skromny. - śmieję się cicho. - A więc, czekam na opowieści z Piekła rodem.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Równie dobrze mogę ci opowiedzieć jak próbowałem wygrać z Demonem hazardu w pokera, albo jak kłóciłem się z Aniołem Śmierci o sens egzystencji. Nic na razie ciekawego - stwierdzam samemu dolewając sobie drinka.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-23 18:09:55)
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Tym razem słyszę dźwięki gitary. Ktoś śpiewa. Jakaś dziewczyna. Nie jakaś. Lisa.
- Przyszła pracować?
The dawn of a new day
Wywracam oczami.
- Raz na jakiś czas przychodzi. Znaczy, nie że się obija bo ma przecież jeszcze studia, ale mogła by wywiązać się z obowiązku - stwierdzam.
- Właśnie widzę... - upijam trochę whisky. - Wygląda słodko, kiedy jest skupiona. - dwie sekundy po tym przypominam sobie, że to powiedziałem.
Fuck.
The dawn of a new day
Westchnąłem.
- Ach, miłość... jedyna rzecz, która łączy ludziki, Demony i Anioły - stwierdzam. - Nie musisz się krepować - zapewniam.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-23 18:23:33)
- Nawet nie wiem czy to miłość. Znaczy ona nie wie. - mówię. - A jak u ciebie?
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami. - Możliwe. Nie wiem. Nie oglądam filmów.
Unoszę jedną brew.
- Jak więc zobaczyłeś ekranizację "Romea i Julii"?
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Dlatego nie oglądam filmów. Dopóki nie zobaczyłem tego, nawet oglądałem. A potem popełniłem błąd.
- U mnie po staremu. Nie wiem, jak wy wytrzymujecie takie nudne dni. Nie wyobrażam sobie tego. A jestem ty ledwie rok... - westchnąłem. - A co do Lisy, to nie warto się spieszyć. Na pewno dla niej nie jest łatwo. Tym bardziej po zawodzie z byłym chłopakiem - zauważam.
- Dużo cię omija - stwierdzam tylko i wzruszam ramionami. Nie moja sprawa.
It is in herself.
Wracam do książki. Co się będę narzucać.
Były chłopak... kolejna rzecz, o której mi nie opowiadała.
- Po... jej byłym? - patrzę się na niego znacząco.
The dawn of a new day
Przyglądam się mu jeszcze przez chwilę, po czym wracam do wina. Nie chce rozmawiać, to nie. Nie będę się narzucać.
It is in herself.
- Czyli ty nic nie wiesz? - pytam zdziwiony. Matko, to była pierwsza rzecz, której się o Lisie dowiedziam. - Ale teraz serio: Co ty o niej wiesz chłopie?
Po chwili coś mi świta. - Jesteś Calliope, prawda? Dziewczyna Schaeffera?
Marszczę brwi.
- Dziewczyna Scha... Skąd to wiesz? - Pytam zbita z tropu.
It is in herself.
- Wiem o niewiele. Lubi tańczyć, jest trochę wybuchowa, wiem skąd pochodzi, znam kierunek studiów itd... ale wydaje mi się, że wiem o niej tyle co nic.
The dawn of a new day
- Od Jamesa. - wzruszam ramionami.
Załamuje się.
- Tak. Wiesz: powinieneś z nią pogadać tak sam na sam. Ale szczerze. Polecam dzień szczerości. Bo wychodzi na to, że znam twoją dziewczyną lepiej od ciebie.
- JAKI. ZNOWU. DZIEŃ. SZCZEROŚCI? Nie mów mi, że robiliście sobie dzień szczerości. A poza tym nie wiem czy my nawet jesteśmy razem. - zaraz dostanę załamania.
The dawn of a new day
- Od Jamesa... Jimmy? To Jimmy też wie? - Patrzę na niego z nieco rozdziawionymi ustami, po czym się opamiętuję i mówię w miarę opanowanym głosem. - Och. Widzę plotki szybko się roznoszą.
It is in herself.
Ona nie wie, że Jimmy to ten wiewiór. Wybucham śmiechem. - Wiesz. Rzadko spotyka się dziewczyny, które są tak blisko ze swoim profesorem.
Wzruszyłem ramionami.
- W kalendarzu było napisane że był dzień szczerości. Więc postanowiłem być do bólu szczery. A akurat Lisa była na plaży. Zadawaliśmy sobie pytania i szczerze odpowiadaliśmy - tłumacze. - Fajna, aczkolwiek głupia zabawa.