Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Palnąłem się w czoło.
- Dlaczego woda?! Jesteś w barze ludziku - zauważam, jakże spostrzegawczo.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Widzisz, mam problem. Nie mogę się upić. Zrobiłem to raz w życiu. Na imprezie u Dionizosa. Ach, to świeże, Greckie wino. - wzdycham - Kaca miałem przez tydzień i od tamtej pory nie mogę się upić.
Westchnąłem z rozmarzeniem.
- Starożytni to potrafili grzeszyć... To były piękne czasy - wspominałem. - Dobra, będzie woda, ale wodę masz też w kranie. Po co wpadłeś Darhk? Mam się bać?
- Przewietrzyć się.
Unoszę brwi.
- Ach tak? Byłem skłonny nawet przypuszczać, że się z kimś umówiłeś.
- Nie. Muszę odpocząć.
- Od czego? Statku? Jimmiego? - od tego to bym odpoczął.
Czyszcze ladę, i układam towar na półki.
Wchodzę do jakiegoś tam pobliskiego baru. Uśmiecham się szeroko gdy widzę znajome twarze.- Czeeeść.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
Odwracam się zaskoczony. - O! Cześć. Co cię tu sprowadza. - brawo Jordan. "Co cię tu sprowadza"? Poważnie?! No nie wiem, może nogi? Oj stary, wygłupiłeś się.
- Witaj Juliett - rzucam przelotne. Widzę, że Jordana już coś męczy. Chyba nie wyszedł mu spokojny dzień.
- W sumie to nic takiego przyszłam się odprężyć po ciężkim tygodniu.-odpieram z uśmiechem i siadam stołek barowy.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
Unoszę brwi delikatnie, ale nic nie mówię. Zamiast tego pytam. - Dostanę tą wodę czy nie?
- A! Woda - zapomniałem. Z pod lady wyjąłem zwykłą szklankę i butelkę wody mineralnej.
- Co dla ciebie Juliett? - pytam podając Jordanowi wodę.
- Hmm ja poproszę drinka, ale takie słabego tym razem.- śmieje się na wspomnienie tamtej imprezy, teraz już nigdy więcej się tak nie upije.
Wzruszam ramionami.
- Ludziki co z wami... jeden wody, druga słabego drinka... - mruczę pod nosem, ale zabieram się do pracy i ostrożne wybieram z półki butelki.
- Po co mam wydawać fortunę na alkohol, skoro i tak nie mam z tego żadnej przyjemności? - pytam z uśmiechem.
- A ja zdecydowanie tym razem nie dam ci się upić tak jak miesiąc temu na imprezie.- przewracam oczami z uśmiechem.
- Alkohol to jedna z przyjemniejszych rzeczy - zaprzeczam. - Kiedy gryzie w gardło nie możesz myśleć o problemach, a próbując złagodzić to uczucie myślisz o miłych rzeczach - zauważam. - Z resztą trzeba uważać i tyle. Ja nie mam takiego problemu.
Unoszę brwi. - Więc plotki mówią prawdę. Barman ma w zwyczaju upijać swoje klientki. A ich ci tu nie brakuje.
- Już powstały plotki? - przewracam oczami. - Jednak nie prawdziwe - patrzę na niego diabelsko.
- Klientów też upijam. - zapewniam.
- W takim razie we mnie masz wyzwanie. Mnie się nie da upić. - szczerzę się.
Wzruszam ramionami.
- Wiem kiedy nie próbować. Jesteś wyjątkiem - stwierdzam. - A panienkę Juliett nie upiłem ja. Ja tylko zamówiłem dla siebie kilka drinków. Ona je wypiła na raz - zauważam.
- Nie wiedziałam, że są takie mocne, gdybym wiedziała w życiu bym ich tknęła. Nie jestem z tych co się upijają podczas każdej możliwej okazji.- bronię się.
Kręcę głową. - Nigdy nie ufać barmanom. Zapamiętam.
- Ja nic nie zrobiłem. Zamówiłem tylko drinki. Faktem jest, że z reguły piję mocne - mówię wzruszając ramionami. Podsuwam słabego drinka pod nos Juliett.