Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Mmm... - mruczę zastanawiając się. - Może ty mi powiedz co ciebie tu przyciągnęło? - zerkam na niego z ukosa i uświadamiam sobie, że chcę się tego dowiedzieć. Dziwne uczucie.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Mnie? - roześmiałem się. - Krzyk, muzyka... - Grzechy... - Hałas. Chwię śpiewałem ze znajomą. Uwielbiam być w centrum uwagi, choć po dzisiejszej zabawie, wystarczy mi tego na miesiąc - wyznaję. - Co dalej?
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Dalej,dalej... - mruczę. - Czyli jesteś barmanem, który lubi być w centrum uwagi... - podsumowuję to czego na razie się o nim dowiedziałam. - No. I lubisz takie głośne - rozkładam ramiona - i przeludnione miejsca. - z powrotem opieram łokcie na blacie. - Specjalizujesz się też w upijaniu dziewczyn? - pytam z ironicznym uśmieszkiem.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Ha ha... - śmieję się. - Jaaa? - pytam z teatralną niewinnością. - Skąd że! - Potem przeczesuję palcami włosy. Zerkam na pusty juz kieliszek.
- Jakoś tak działam na wszystkich dookoła, że chcą mieć kilka procentów we krwi. Może to tka super moc? - śmieję się z własnego kiepskiego żartu.
Również patrzę na kieliszek i znów przenoszę spojrzenie na Araela.
- Bardzo możliwe. Bo nie miałam zamiaru pić, a jednak przy tobie się skusiła. - znów się uśmiecham. - Ale mnie nie upijesz. - parskam. - Znaczy... Nie tak łatwo mnie upić jak tą lale co z nią wcześniej rozmawiałeś. - przewracam oczami.
Wzruszam ramionami.
- Cóż, chciałem jej tylko pogratulować występu, a ona zaczęła chlać - westchąłem. - A wydawała mi się znajoma. - Machnąłem ręką na barmana.
- Proszę dolać mi i tej pięknej dziewczynie jeszcze jedego drinka - mówię i z powrotem spoglądam na Briss. - Jakieś jeszcze pytania? Zaczęło mi się to podobać.
Odchylam głowę do tyłu próbując ukryć szeroki uśmiech.
- Cholera. Dawno się tak nie uśmiechałam. - przechylam głowę na bok. - Lubisz robić coś poza tym całym hałasem? - pytam zaciekawiona.
- A i owszem - przytakuję. - Moją miłością są skrzypce. Choć niewielu ludzików, którym to mówię, wierzą mi na słowo - westchąłem. - Czy z miom wyglądem jest coś nie tak, że mi nikt nie wierzy? - popijam drinka i czekam na reakcję Briss.
Obrzucam go zdziwionym spojrzeniem. Pewnie takiej reakcji się spodziewał.
- No wiesz... - marszczę nos. - Trochę nie wyglądasz na wielbiciela muzyki klasycznej. - żartuję sobie.
- Ech, dlaczego wyszyscy tak sądzą - przewracam oczami. - A po za tym interesuje się asrtonomią, a także literaturą - mówię, a potem rozkładam ręce. - Nadal nie wyglądam na takiego?
- Mylące jest to, że jesteś barmanem , który lubi hałas. - wypijam napój z kieliszka na raz. - Odpowiadając na twoje pytanie: Nie, nadal nie wyglądasz na takiego.
- A nie mogę być barmanem z epoki renesansu? - pytam jakby sam siebie. - Przysięgam, kiedyś zagram w barzę, żeby już nikt nigdy nie powiedział o mnie, że jestem pijak i flirciarz. - Biorę pożądny łyk. - Bo tak nie jest! - krzyczę znów w stronę nieba. Potem patrzę na Briss.
- Lecimy dalej...
Unoszę ręce w geście przegranej.
- Mi się pytania skończyły. - mówię niedbale. Alkohol zdecydowane pomógł mi się rozluźnić. - Teraz ty. - kiwam na niego brodą.
- Byłbym zachwycony, ale powoli powinienem się zbierać - mówię ze szczerą przykrością w głosie. Wyjmuję serwetkę i zapisuje na niej adres.
- Wpadnij tutaj kiedyś. To bar w którym pracuję, a piętro wyżej jest moje mieszkanie, więc nawet jak mnie nie będzie to ktoś cię pokieruje - mówię z uśmiechem i przysuwam kawałek papieru pod nos dziewczynie.
Potem wstaję,zostawiam pieniądze za drinki i kłaniam się teatralnie, całując dłoń Briss na pożegnanie.
- Do zobaczenia, dziewczyno od adrenaliny...
Mimowolnie się uśmiechami kiedy chłopak się kłania, a gdy całuje moją dłoń moje policzki pokrywa rumieniec.
- Do zobaczenia chłopaku od hałasu! - krzyczę za nim i kręcę głową.
Zamawiam jeszcze jednego drinka.
Oglądam się za siebie w poszukiwaniu Araela lecz ten zniknął już w tłumie.
W sumie rozmowa była ciekawa. Zerkam na serwetkę po czym chowam ją ko kieszeni mojej skórzanej kurtki i wracam do drinka.
Alain zajął się Juliett. Lisa mi gdzieś zniknęła. Nie mam siły. Następnym razem pójdę na imprezę z bardziej ogarniętymi ludźmi.
Hej, Hyper, co robisz? Pytam w myślach.
Próbuję spać. Słyszę jego niezbyt rozgarnięte myśli. Faktycznie spał.
Nudzi mi się. Stwierdzam.
Ile ty masz lat? Siedem? Mruczy.
Przewracam oczami.
Kawałek dalej zauważam znajomą postać.
- Lewis? Co ty tu robisz? - Pytam mojego wybawcy.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Jaa... Jaa tutaj się baawię.. - mówię rozkojarzonym głosem.
Chyba za dużo wypiłem... I jeszcze do tego przewróciłem przez przypadek jakąś dziewczynę...
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Śmieję się.
- Ktoś tu chyba za dużo wypił.
It is in herself.
- Na peewno nie. - śmieję się. - Zatańczyysz? - mówię chwiejnym głosem
The dawn of a new day
Uśmiecham się rozbawiona.
- Chętnie - mówię, po czym dodaję. - I na pewno tak.
It is in herself.
Zaczyna grać Thinking Out Loud.
- Lubisz tańczyć?- pytam
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami.
- Wolę śpiewać, ale tańczenie też mi podobno w miarę wychodzi. - Śmieję się. - Za to widzę, że tobie nieźle idzie nawet po pijaku.
It is in herself.
- Nie.. Jaa.. nie umieem tańczyć - potrząsam głową.
Za dużo alkoholu. Nawet nie chcę myśleć o konsekwencjach, ale póki co mogę się chyba dobrze bawić?
DJ zmienia piosenkę na "Time of my life" z Dirty Dancing.
- Oglądałaś ten film? - pytam.
The dawn of a new day
- Dirty Dancing? Nie. Zbieram się od jakiegoś czasu, ale nie bardzo mam kiedy. - Śmieję się.
It is in herself.
Kiedy odeszłem od Briss, ruszyłem do wyjścia. Przechodziłem między tańczącymi gdy nagle zobaczyłem jakieś zbiorowisko z boku parkietu. Przecisnąłem się do środka i zobaczyłem... Lise leżącą bezradnie na podłodze.
- Pani Łamaga jak widzę w akcji? - pytam retoryczne i kucam obok dziewczyny.