Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zamawiam Bloody Mary.
- A więc jesteś barmanem. - tym razem uśmiecham się trochę szerzej.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Biegnę w stronę Araela i brunetki. Ach, ta niewidzialna moc... Zachodzę go od tyłu i uderzam. Nie widzi mnie, a ja szybko odchodzę. Jako niewidzialna.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Wychodzimy na zewnątrz a ja nie potrafię ustać prosto na nogach i coraz bardziej kręci mi się głowie.- Wirujesz ciasteczko.- mówię i po raz nie który wybucham śmiechem i chowam twarz w dłoniach a następnie zamykam oczy aby troszkę mniej mi wirowało ale to nie pomaga.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Owszem. Mówiąc skromnie, wyjątkowo zdolnym. Zapraszam to baru, ale raczej już nie dzisiaj. - Łyk drinka i świat jest milszy. - A ty czym się zajmujesz?
I nagle...
- Ała! - jęczę i odwracam się gwałtownie. Nic nie widzę. Ale czuje grzech. Tak. Wyraźny. Zazdrość. I radość z popełnionego złego uczynku.
Ale nadal nic nie widzę.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-08 22:24:07)
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Ciasteczko? Nie wiem czym zasłużyłem sobie na to miano.
Przystaję i oczekuje chwilę.
- Już lepiej trochę? - Pytam z troską w głosie.
- Dasz radę dojść do taksówki?
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Marszczę brwi i zdziwiona przyglądam się Araelowi.
- Coś się stało? - zerkam za jego ramię ale niczego nie dostrzegam.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Kręcę głową.- Niee, straasznie kręci mi się w głowie i wszystko wiruję.- wzdycham i opieram się o ścianę aby jako tako złapać równowagę.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
No nic, chyba będę musiał ją nieść.
Chwytam ja w stylu panny młodej.
- Dalej ci się kręci w głowie?
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
- Nie tylko... - jeszcze raz się odwracam, ale za mną nadal jest wielkie nic. - Miałem wrażnie, że mnie ktoś walnął... Albo to, albo już do reszty warjuję - mówię z westchnieniem.
Kiwam głową.- Tak ale teraz już odrobineczkę mniej.- uśmiecham się słodko.
Staję się z powrotem widzialna. Upijam łyk drinka i wracam do tańczenia. Nawet dobrze się bawię... Do czasu kiedy, jakiś idiotyczny blondyn podstawia mi nogę! Lecę w dół. Nie mogę ruszać nogą, a sprawca uciekł. Ciekawe jak teraz wstanę... Tak Lisa. Karma przychodzi.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Parskam śmiechem.
- Chyba wariujesz. - mówię i upijam łyk marszcząc nos.
Podciągam ja trochę na rękach.
- Złap się mojej szyi i możemy iść.
Przechodzę kawałek i dostrzegam wolno stojącą taksówkę.
Z trudem pukam w szybę. Gdy kierowca ją opuszcza, pytam czy możemy wsiąść. Kiwa głową na potwierdzenie.
- Teraz uwaga, muszę otworzyć drzwi - informuję Julliet. -Trzymaj się mocno. - Gdy otwieram ręką drzwi, dziewczyna nieco mi się osuwa w dół, ale szybko ją chwytam. Najpierw pomagam jej usiąść i zapiąć pasy, następnie dopiero ja wsiadam.
- Dobra, pamiętasz gdzie mieszkasz?
Patrzę na Briss z nowym szacunkiem w oczach.
- Dziękiii - przeciągam z niesmakiem ostatnią literę. - Odpowiesz mi w końcu na właściwe pytanie, a nie to retoryczne? - pytam z uniesionymi brwiami, ale zaraz machm ręką. - Albo wiesz co? Lepiej nie. Możę co tutaj cię sprowadza?
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-08 22:44:34)
Kręcę przecząco głową.- Nieeezbyt, niedawno kilka dni temu się przeprowadziłam i nie pamiętam ulicy.- wzdycham i opieram twarz o szybę, która jest tak przyjemnie zimna.
W takim razie jedziemy do mnie. Podaję kierowcy adres i odjeżdżamy.
Po kilku minutach spostrzegam swój budynek mieszkalny i każę zatrzymać się.
- Jesteśmy - mówię
Zastanawiam się.
- Szczerze mówiąc... - przez chwilę zastanawiam się co powiedzieć. - Ludzie. - przewracam oczami.
A dokładnie ofiary. - dodaję w myślach.
- Gdzieee?- pytam i ziewam.
- A to ciekawe - mówię unosząc brwi. - Ludzie? A nie wygladasz na taką miłośniczkę towarzystwa. Choć - wzruszam ramionami. - Mogę się mylić. Noo dobra... kolejne pytanie: czym się zajmujesz?
- Na miejscu. - Odpowiadam, otwierając drzwi taksówki. Wcześniej płacę jeszcze kierowcy. Pomagam wysiąść dziewczynie, następnie znów chwytam w stylu panny młodej. - No idziemy, moja księżniczko. - Z tylnej kieszeni spodni Wyjmuję klucze i kieruję się w stronę klatki schodowej.
Wzdycham i rozluźniam się trochę.
- Niczym. Jestem wolna od zasad. - mówię z dumą. - Może trochę to niepoważne jak na mój wiek... - śmieję się zimno. - No ale cóż... Taka jestem. Nie potrafię tkwić w jednym miejscu. - wypijam napój prawie do końca zostawiając sobie jeszcze łyk. - Adrenalina. - podsumowuję. - To jest to czego potrzebuję na odzień.
Ciekawe jak zareaguje.
- Doobrze, mój książę .- uśmiecham się i przymykam na chwile oczy i od razu zasypiam, co u mnie rzadko kiedy się zdarza.
- Interesujące - przyznaję. - Jacy ludzie potrafią być ciekawi świata i jego możliwości, mogą doświadczyć tylko ci, którzy sią nieludzcy... Adrenalina? Ale w jaki sposób ją przywołujesz? - pytam z ciekawości i szczerego zainteresowania osobą siedzącą obok mnie.
Na dosłownie jedną małą chwilę mrużę oczy mając ochotę odpowiedzieć coś opryskliwego ale się powstrzymuję.
Zastanawiam się nad odpowiedzią.
- W różny sposób. - odpowiadam wymijająco i wypijam do końca napój. - Ciekawski jesteś, Araelu. - śmieję się zimno. Chyba inaczej nie potrafię. No chyba, że przy Misty.
- Poznałem cię przed chwilą, siedząc przy barze pod czas jakiejś imprezy. Jeśli nie mam cię wypytywać to co? Zaliczyć? - Śmieję sie pod nosem. - Jeśli chcesz, teraz ty mnie możesz popytać - mówię wzruszając ramionami.