Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Stoję sobie w tłumie i piję spokojnie drinka gdy słyszę moje imię przez mikrofon, wypowiedziane przez pewną dobrze znaną mi osóbkę. Odstawiłam drinka i weszłam na scenę chwytając mikrofon.
-I got a brand new attitude
And I'm gonna wear it tonight
I wanna get in trouble
I wanna start a fight.- dołączyłam się do śpiewania,
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
-Na, na, na, na, na, na, na
I wanna start a fight
Na, na, na, na, na, na, na
I wanna start a fight! - Wykrzykuję ostatnie słowa, a refren zaczynamy wspólnie.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
-So so what?
I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm having more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright, I'm just fine
And you're a tool
So so what?
I am a rockstar
I got my rock moves
And I don't want you tonight.- zaśpiewałyśmy razem refren.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
-The waiter just checked my table
And gave to Jessica Simp - Shit!
I guess I'll go sit with drum boy
At least he'll know how to hit - Śmieję się, gdy to śpiewam. P!nk naprawdę ma świetnie teksty.
Nie wiem czemu, ale gdy śpiewam tą piosenkę przypomina mi się moje feralne zauroczenie w Allenie. Śmieję się znowu.
It is in herself.
Usłyszałam muzykę i zauważyłam tłum. Zobaczyłam, jakieś dziewczyny na scenie i podeszłam bliżej.
"Prawda jest dziwniejsza od fikcji,
a to dlatego , że fikcja musi być
prawdopodobna. Prawda- nie."
-What if this song's on the radio
Then somebody's gonna die
I'm gonna get in trouble
My ex will start a fight.- kontynuuje śpiewanie, ruszając w rytm muzyki.
Do moich uszu docierają znajome dźwięki. So what.
Odwracam się na pięcie i widzę tłum zebranych ludzi pod sceną oraz dziewczyny śpiewające na scenie.
Podchodzę bliżej, i dopiero wtedy zauważam, że jedna z nich jest Juliett. Tej drugiej dziewczyny nie znam, ale jestem pewien ,że gdzieś ją już widziałem.
Zaczynam kiwać głową do piosenki.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
-Na, na, na, na, na, na, na
He's gonna start a fight
Na, na, na, na, na, na, na
We're all gonna get in a fight!
Wyobrażam sobie tą wielką rozróbę z piosenki. Chyba padnę. Naprawdę mam ochotę się śmiać jak wariatka. Spoglądam na Juliett i nie mogę się powstrzymać i faktycznie się śmieję.
It is in herself.
-So so what?
I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm having more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright (I'm alright), I'm just fine
And you're a tool
So so what?
I am a rockstar
I got my rock moves
And I don't want you tonight- śpiewamy kolejny refren.
- You weren't there
You never were
You want it all
But that's not fair
I gave your life
I gave my all
You weren't there
You let me fall - śpiewam fragment, po czym przechodzimy do refrenu i lecimy dalej. Nawet nie wiem, kiedy piosenka się kończy.
Po skończonej piosence postanawiam zejść ze sceny.
It is in herself.
Kiedy na scenie zrobił się tłum, a piosenki zaczęły być coraz fajniejsze, postanowiłem, że skorzystam z wolnego wieczoru i zostanę tu trochę.
Stanąłem gdzieś z boku i z uśmiechem patrzyłem co się wyprawia na scenie.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Podchodzę do dziewczyny o ciemnobrązowych włosach.
- Niezły występ. - mówię.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
- Dzięki. Zero sarkazmu? - Uśmiecham się krzywo.
It is in herself.
Po skończonym śpiewaniu stanęłam obok baru i zamówiłam kolejnego drinka, za dużo ostatnio się wydarzyło, muszę odreagować.
- Jestem całkiem szczery w tym co mówię.- chwytam się w okolicach serca z uśmiechem.- ale naprawdę jesteście niezłe. Nie myślałyście o złożeniu zespołu?
Przekrzywiam lekko głowę.
- Nie bardzo. - Zastanawiam się przez chwilę. - Ale w sumie to nie jest chyba taki zły pomysł. Tylko, że nie bardzo znam ludzi, którzy grają na instrumentach. Może poza Lisą.
It is in herself.
Zobaczyłem jak jedna z dziewczyn, które śpiewały stoi przy barze i zamawia drinka. Postanowiłem podejść.
- Noo hej - mówię stając obok niej. - Niezły występ. Należy ci się za to drink - mówię uprzejmie.
- Hm, w tym problem. - zastanawiam się. - tak w ogóle to Alain jestem. -podaję jej dłoń.
- Calliope. - Podaję mu rękę. - Przyszedłeś sam na imprezę?
It is in herself.
- No cześć, cieszę się, że się podobało.- uśmiechnęłam się delikatnie odbierając od barmana drinka i od razu wypijając większą połowę szklanki.
- Tak w ogóle jestem Arael - mówiąc pokazują, aby przyniósł jeszcze kilka drinków. - Przyszłaś tu sama, czy może z koleżankami?
Rozglądam się.
- Jak widać.- wzruszam ramionami i uśmiecham się. - szczerze, to nawet nie wiem ,co to za impreza. Po prostu przechodziłem niedaleko i zauważyłem tłum ludzi, więc postanowiłem podejść.
- Juliett miło mi.- uśmiechnęłam się opróżniając szklankę.- Jestem dziś całkowicie sama.- dodałam z jeszcze większym uśmiechem, alkohol zaczyna działać.
- Sama nie wiem. Włamałyśmy się z koleżanką na scenę i zmieniłyśmy im trochę plany. - Wskazuję na Lisę, która dalej śpiewa na scenie.
It is in herself.
Rozglądam się wypatrując jakieś ofiary.
Marszczę nos bo nie znalazłam nikogo kto by się na nią nadawał. Staję przy barze choć w sumie nie chce pić. Za to zaczynam podsłuchiwać rozmowę jakiegoś chłopaka i dziewczyny, która wcześniej śpiewała z Shadow Mind.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.