Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Lepiej się pilnuj, bo to był mój pierwszy i ostatni raz, gdy biegam po mieście i walczę ze złem - mówię wpatrując się w ziemię.
Podnoszę wzrok i widzę, że Villam nie ma na sobie maski. Marszczę delikatnie brwi.
- Nie chcesz ukrywać tożsamości?
Don't uderestimate me.
I know more than I say, think more than I speak, notice more than you realize.
Prycham.
- Chrzanić to. - Wyciągam do niego rękę. - Sam Reynolds.
Cool story bro, wanna hear mine?
Once upon a time I didn't give a fuck. The end.
Podaję jej rękę, ale przez jakiś czas się nie odzywam.
- Możesz mi wymyślić imię, ale nie podam ci mojego prawdziwego - mówię cicho.
Don't uderestimate me.
Unoszę brew, ale kiwam głową.
- Dobra. Co ty na to, żebym nazywała cię... - Zastanawiam się przez chwilę. - Rick?
Krzywię się lekko.
- Proszę, Sam. Nie - mówię najbardziej stanowczo, na ile mnie stać.
Don't uderestimate me.
Śmieję się nieco złośliwie.
- Trauma z tym imieniem? - Kręcę głową. - Dobra, młody. Będę na ciebie mówić Tom. Może być, Tommy? Jesteś tak samo uroczy jak Tom Hansen z "500 dni miłości". Aż mam ochotę zrobić "awwwww".
Uśmiecham się lekko.
- Chyba może być.
Lepsze to, niż jakby wiedziała, że jestem Matt Lawler.
Kontroluj się, Matt. Niektórzy z nich czytają w myślach.
Zaraz. Przecież Vi... Sam tego nie potrafi.
Don't uderestimate me.
Przyglądam się mu przez chwilę.
- Dobra, młody. Jest... - Spoglądam na zegarek. - Pierwsza w nocy. Wracasz do domu, czy chcesz się przejść do salonu gier?
Przekrzywiam głowę.
- W sumie... Chyba mogę iść. Dopóki ciocia się nie obudzi mam czas.
Don't uderestimate me.
- A jak się obudzi? - Unoszę brew.
Uśmiecham się chytrze.
- Zanim się obudzi, to to usłyszę.
Don't uderestimate me.
Śmieję się.
- Zazdroszczę. Też bym chciała tak mieć. Przynajmniej wyczuwałabym jak Wes mnie śledzi. - Dotykam brylantowego zegarka, a mój superstrój znika i jestem w zwykłych szortach i białej koszuli. - To co, idziemy?
Biegnę ile sił. Oddychaj. Oddychaj. Oddychaj. Powtarzam jak mantrę. Oglądam się za siebie, ale widzę tylko dwie sylwetki ściągające mnie. Już nie dam rady dłużej. Przystaję widząc przede mną ścianę. Zapędzili mnie w ślepy zaułek! Oglądam się i ich widzę.
- Dawaj pieniądze. - mówi jeden z nich, a ja osuwam się po ścianie. Wzrok mi się zamazuje, nie mogę oddychać. Gdy jeden z nich podchodzi bliżej, zaczynam krzyczeć aż zakrywają uszy.
We live, as we dream - alone.
Wracałam z zajęć kiedy usłyszałam krzyk. Podbiegłam w miejsce skąd dochodził ten dźwięk.
Świetnie...
-Ej! Zostawcie ją!- krzyczę do nich.
-A co mi zrobi taka laleczka jak ty? -mówi przesłodzonym głosem facet z pistoletem wymierzonym we mnie. Odłożyłam rzeczy pod ścianę. Związałam włosy w kucyka.
-Po pierwsze odłóż zabaweczke bo sobie krzywdę zrobisz.- zaczęłam do nich podchodzić. Zdjęłam jedną rękawiczke.- A po drugie nie nazywaj mnie laleczką.- warknęłam na niego.
-Uuuu... boję się.- śmieje się jeden a po chwili drugi też się śmieje. Nie wytrzymuje i dotykam broni, którą niszcze. Facet nie wiedział co robić.
-Znikaj ze swoim kolegą albo skończysz jak ta broń.- mówię bez uczuć. Oboje uciekają a ja zakładam rękawiczke. Podchodzę do dziewczyny i klękam przy niej.
"Prawda jest dziwniejsza od fikcji,
a to dlatego , że fikcja musi być
prawdopodobna. Prawda- nie."
- K-kim t-ty j-jesteś? - pytam jąkając się. Muszę się uspokoić.
-Hej... spokojnie. Uspokuj się. Oddychaj głęboko...- próbuje ją uspokoić.- Jestem Elizabeth.- mówię kiedy dziewczyna się trochę uspokaja.
- Sheri. - odpowiadam, nadal niespokojna. - Te ściany... One się przyciągają - mówię że strachem w oczach, lecz po chwili dodaje. - Mam klaustrofobię. - wskazuje na ściany wokół nas.
Wbijam. Zabijam wszystkich i wybywam. XDD
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
-Rozumiem. Chodź.- pomagam jej wstać i wyprowadzam z zaułka.- Nic Ci nie zrobili?- wyciągam z torby butelkę wody i jej podaję.- Napij się...
- Nie - odpowiadam i upijam lłyk wody. - Jesteś superbohaterem?
-Ummm... Tak jakby...- uśmiecham się.- Jestem raczej ich pomocnicą.- chichocze lekko.- Ale nikomu nie mów, że mnie spotkałaś. Dobrze?
- Okej. - uśmiecham się lekko. - Nie widziałam cię jeszcze w agencji. - przyznaje.
-Dawno mnie tam nie było... zajęłam się nauką.- spojrzałam w stronę wierzy ratusza, która była ledwo widoczna.- Kurczę... 15.00 zamknęli mi już pasmanterie... trudno...- powiedziałam ciszej.- Lepiej się czujesz?
- Tak, tak. - odpowiadam. - Mam w domu dużo muliny i wstążek. Mogę ci dać, jeśli potrzebujesz....
Ostatnio edytowany przez Sheri Wood (2016-05-25 15:18:00)
-Nie, dzięki.- uśmiecham się- Chciałam kupić Nowy materiał i zapas tiulu ale kupię następnym razem.- macham ręką.- Masz jakieś moce...? -pytam niepewnie.