Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- I tak cieszę się, że zaśpiewałaś. - spoglądam na nią. - Gdybyś nie była naukowcem, miałabyś szansę zostać piosenkarką. - Piosenka się kończy, a Abigail dopiero teraz się orientuje, że siedziałam obok nich.
Odwracam szybko wzrok.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
Jestem rozbawiona.
- Oj, nie spodobałaby ci się muzyka, w której gustuję - mówię.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
- A w czym gustujesz? - pytam dziewczyny.
Macham lekko ręką.
- Stara muzyka. Royal Blood. - Zerkam w stronę drzwi. - Chyba będę się zmywać. Jestem jakaś padnięta.
Żegnam się z Lily i wychodzę niezauważona z sali.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Zauważam, że Lily zostaje sama, więc postanawiam do niej podejść.
- Jak się bawisz? - pytam dziewczyny, starając się nie patrząc co chwilę na jej włosy.
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
- Do zobaczenia. - mówię do Del i patrzę na tańczących ludzi.
Nagle przypomniała mi się bajka, którą opowiadała mi mama na dobranoc. Szczęśliwe królestwo i jedyny dzień w roku, w którym wszyscy się bawią. Kąciki moich ust ponownie unoszą się w górę. Dopiero po chwili otrząsam się i widzę, że Nicole na mnie patrzy.
- Cześć.
Ostatnio edytowany przez Lily Rose Sheve (2016-07-11 20:09:17)
- Zamyśliłaś się - mówię uśmiechnięta.
She'll never be me!
Kiwam głową.
- Lubię to robić. - mówię do niej. - Odpływasz do innego świata i nie kontrolujesz tego co dzieje się w rzeczywistości.
Kiwam głową.
- Jak się bawisz? - uśmiecham się.
She'll never be me!
- W zasadzie dobrze. - odpowiadam. - A ty?
- Świetnie - mówię. Chciałabym o coś zapytać Lily, ale nie wiem czy to nie będzie niestosowne. Hm...
- Naprawdę Królowa przedłużyła ci włosy tylko dlatego, że były za krótkie? - pytam w końcu.
She'll never be me!
Piję kolejny kieliszek szampana. Nie wiem już, który. Ale nie czuje się ani odrobinę tak jak ostatnio po winie, które piłam z Deltą.
Straciłam z oczu Fabiana, który ciągle coś robił. Jak nie tańczył to rozmawiał z uczestnikami imprezy. W którymś momencie w końcu odnajduję go wzrokiem i uśmiecham się pod nosem.
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.
Podchodzę do barku. Nie, nie możesz. Ależ mogę, Ashanimie. Uśmiecham się sam do siebie. Sumienie- Ash wróciło, ale średnio mnie to obchodzi. Wiesz jak to na ciebie działa. Ale ty, z kolei nie powinieneś tego wiedzieć. To chociaż weź tylko szampa...Biorę wódkę. Sumienie cichnie. Czyli podziałało. Znowu uśmiecham się do siebie, co musi wyglądać conajmniej dziwnie. Obracam się i dostrzegam Carmen. Wygląda na lekko zdziwoną. Dopijam wódkę do końca i podchodzę do niej.
Wiadomość dodana po 02 min 40 s:
Podchodzę do barku. Nie, nie możesz. Ależ mogę, Ashanimie. Uśmiecham się sam do siebie. Sumienie- Ash wróciło, ale średnio mnie to obchodzi. Wiesz jak to na ciebie działa. Ale ty, z kolei nie powinieneś tego wiedzieć. To chociaż weź tylko szampa...Biorę wódkę. Sumienie cichnie. Czyli podziałało. Znowu uśmiecham się do siebie, co musi wyglądać conajmniej dziwnie. Obracam się i dostrzegam Carmen. Wygląda na lekko zdziwoną. Dopijam wódkę do końca i podchodzę do niej.
Uśmiecham się szerzej kiedy do mnie podchodzi.
- Witam, księcia - mówię żartobliwie. - Dawno nie mieliśmy okazji porozmawiać. - Zastanawiam się czy pytać o biuletyn. Znając życie usłyszał to pytanie już kilkakrotnie dlatego rezygnuje z niego i przechodzę do luźnego tematu. - Świetny bal - śmieje się. - A jak ty się bawisz? - pytam dopijając szampana.
-Świetnie- mówię i biorę od przechodzącego kelnera kieliszek. Drink. Nie wiem nawet jaki.
Gdzieś głęboko pojawia się myśl, żeby nie mieszać alkocholów, ale ignoruję ją. W końcu, co może mi się stać? A dzisiaj jest mój wieczór. Nasz wieczór. Czuję, że alkochol zaczyna działać. Jak zwykle, szybko. Może za szybko...
-Masz może kontakt z Nicole?- pytam Carmen zupełnie bez powodu. Prawdopodobnie po to, żeby samemu sobie udowodnić, że jestem jeszcze trzeźwy.
Chce mi się śmiać, ale powstrzymuję się.
Marszczę nieco brwi ale potem już rozumiem.
- Nie, nie zbyt z nią rozmawiałam. Ona chyba mało mówi...
Robię krok do przodu zmniejszając pomiędzy nami odległość.
- A czemu pytasz? - dopytuję rozbawiona.
Nie pamiętam. Nie pamiętam, czemu pytałem.
-A, tak sobie. Tez zauważyłem, że jest raczej milcząca. Każda z was mówi inaczej- to tez wydaje mi się niezwykle zabawne.-Nicole rzadko. Elodie raczej dużo. Delilah treściwie. Lily łagodnie. Cassidy dosadnie. Melody skromnie i cicho. A ty... Właściwie-nie, to bez sensu... a jednak dalej w to brnę- jakbyś zawsze znała odpowiednie słowa. To... fascynujące.
Uśmiecham się znowu.
Przez chwilę przyglądam się chłopakowi. Lekko przygryzam dolną wargę.
- Fascynujące mówisz... - powtarzam z rozbawieniem, błądząc wzrokiem po jego twarzy.
Carmen przygryza wargę.
-Chcesz coś powiedzieć, albo zrobić- stwierdzam rzeczowo.
Jestem całkowicie trzeźwy.
- Mhmm... - mruczę w odpowiedzi. - Chciała bym... - Przechylam głowę na bok z niewinnym uśmieszkiem.
-Jesteś kandydatką w Eliminacjach, Córą Illei. A królowa właśnie wyjechała. Możesz mieć, co tylko zechcesz, Carmen- uśmiecham się szeroko. Tak, to na pewno było logiczne.
Parskam cichym śmiechem.
Nic nie mówiąc wyciągam z ręki księcia kieliszek i odstawiam na tacę kelnerowi. Łapie Fabiana za rękę. Jest nieco zaskoczony ale kiedy zaczynam ciągnąc go w stronę drzwi nie protestuje.
Idę za Carmen. Nie wiem, co chce mi pokazać, albo gdzie mnie prowadzi, ale nie dbam o to. Miło się uśmiecha. Szkoda tylko, że musiałem zostawić drinka na tacy. Ale ciekawość zwycięża i idę dalej za Carmen, wychodząc na korytarz. Gdzieś w głębi umysłu świta mi myśl, że nie powinienem zostawiać tak przyjęcia. Ją także ignoruję.
Kiwam głową.
- Jak widać. - zaczynam bawić się jednym z niesfornych kosmyków, który uciekł z fryzury. - Będę się już zbierać. - uśmiecham się. - Do zobaczenia i baw się dobrze Nicole.
. <--- /kropeczka na wejście/ PROSZĘ NIE USUWAĆ!