Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Robienie zamieszania to moja specjalność. - śmieję się. - I bardzo dziękuję za miłe słowa. Naprawdę, dużo dla mnie znaczą. - uśmiecham się do niego szczerze.
Ostatnio edytowany przez Lily Rose Sheve (2016-07-23 18:46:33)
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
- Zawsze służę pomocą i miłym słowem - mówię żartobliwie. - A teraz niech mi panienka wybaczy ale muszę wracać do pracy - kłaniam się lekko.
"Miłość bez granic – to życie bez końca."
- W takim razie do widzenia, gwardzisto Sharpe. - uśmiecham się i odchodzę w drugą stroną.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
- Do widzenia - żegnam się i wracam na wartę przed biblioteką.
Stoję przeglądając półki z książkami trochę dalej od drzwi. Znów trzymma liścik od Kennetha w ręku i ze ściśniętym żolądkiem oczekuję jego przyjścia.
(http://www.polyvore.com/m/set?.embedder … =206718074) znów mi się nudziło
"Miłość to nagroda otrzymana bez zasług."
Podchodzę do drzwi biblioteki. Rozglądam się i po chwili cicho wchodzę do środka. Znajduję ją niemal od razu. Bezszelestnie podchodzę do Melody i obejmuję ją w talii od tyłu. Podskakuje zaskoczona.
- Znalazłem cię - szepczę jej spokojnie do ucha.
Uśmiecham się i obracam twarzą do niego. Znów jest tak blisko, że czuję jego przyjemne i uspokajające ciepło. Kładę mu ręce na klatce piersiowej.
- Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby się przed tobą chować - zauważyłam.
Uśmiecham się i nachylam do niej. Nosem muskam jej nos.
- Pięknie wyglądasz, Mely - mruczę cicho, jedną rękę zsuwając na jej biodro, a drugą kładąc na jej karku. Biorę głęboki oddech. Nie mogę słowami opisać jak się teraz cieszę, że znów mogę ją dotknąć.
Uśmiecham się czując gorące rukieńce na twarzy, ale nie ich chowam już.
- Dziękuję Kenny... - zaczynam delikatnie głaskać zdobienia munduru na jego ramieniu. - "Za mundurem, panny sznurem..." - śmieje się cicho z przysłowia.
Ostatnio edytowany przez Melody Infernum (2016-08-30 22:10:59)
Kręce głową ze śmiechem.
- Och, Melody... - mówię rozbawiony. - Uwielbiam jak mówisz moje imię... Uwielbiam słuchać twojego głosu - szepczę i delikatnie i krótko łaskoczę dziewczynę w bok na co ona cicho chichocze i nieco się wierci. - No i twojego cudownego śmiechu.
Lekko drżałam od łaskotek. Patrzę na niego i nie mogę opisać jak dobrze się czuję. Wspinam się na palce i przysuwam do jego ucha lekko muskając je wargami.
- Kenneth, Kenneth... Mój Kenny - mówię z przymknietymi oczami. - Dlaczego tylko przy tobie zyskuję śmiałość?
- Możesz być taka przy każdym, Mely - mówię szeptem, a kiedy się odsuwa patrzę jej w oczy. Odgarniam niesforne kosmyki włosów z jej twarzy. - Obiecuję, że pomogę ci odzyskać śmiałość. - Ujmuję jej twarz w dłonie. Kciukami gładzę po policzkach. - Hmm... Wiem, że tam w środku jest odważna dziewczyna. Ona tylko czeka na odpowiedni moment - mówię szeroko się uśmiechając.
Patrzę na niego ze smutnym uśmiechem.
- Nie wiem czy ten moment kiedykolwiek nadejdzie... tyle lat bałam się choćby odezwać bez pozwolenia. Normalnie rozmawiać mogłam tylko przy bracie i przyjaciółce... A teraz Ty... - patrzę na jego uśmiech. Jest piękny... jak cały Kenneth.
- Ale nie musisz przecież patrzeć w przeszłość - mówię miękko i obejmuję ją ramionami. delikatnie gładzę po plecach. - Wczoraj było wczoraj, jutro będzie jutro, a dziś trwa. Jeśli będziesz rozmyślać o wczorajszym i jutrzejszym dniu... nie starczy ci czasu na dziś.
Wtulam się w niego. Nie myślę o dzieciństwie, o tym co zrobiłam podczas ataku rebeliantów. Jestem teraz bezpieczna - zamknięta w jego ramionach, otoczona przez książki.
- A dziś jestem tutaj. Z tobą Kenneth - szepcze z uśmiechem.
- Własnie tak, mała - szepczę zadowolony, nie przestając jej gładzić po plecach. - Dziś jesteś tu ze mną i jesteś odważną dziewczyną łamiącą w tej chwili mnóstwo zasad - śmieje się cicho.
Uśmiech na chwilę mi zelżał, jednak zaraz znów zagościł na mojej twarzy.
- Ale łamiesz te zasady ze mną. A to jestem w stanie zrobić, wiesz duży? - zauważam rozbawiona. - Przy tobie mogę wszystko...
Uśmiecha się jeszcze szerzej (czy jest to w ogóle możliwe?).
- Ja przy tobie też... - Całuję ją w czubek głowy.
Zamykam oczy wtulona w niego. Teraz jest mi tak dobrze, tak miło. Przez chwilę milczą ciesząc się ciszą jaka nas otacza, ale w końcu zbieram się na odwagę by zadać nurtujące mnie pytanie
- Od jak dawna coś do mnie czułeś? - wyszeptałam.
Opieram brodę na jej głowie.
- Od... Dłuższego czasu - szepczę tajemniczo. - Po prostu nie mogłem przestać o tobie myśleć... Próbowałem tego nie robić - śmieje się cicho. - Ale nie mogłem. Tylko ty byłaś w mojej głowie.
Kiedy słyszę jego słowa serce mi topnieje. To takie mile uczucie być w czyimś centrum uwagi. Ktoś dla kogo jesteś oczkiem w głowie. To takie... wspaniałe.
- Ja... chyba po lekcji tańca zdałam sobie sprawę, że czuję do gwardzisty Sharpe. Gdyby wtedy Carmen nie weszła... - uśmiecham się po nosem. - Ale wtedy jeszcze za bardzo się bałam. Teraz... jestem dziwnie spokojna...
- Zawsze bądź spokojna. - Odsuwam ją kawałek od siebie aby na nią spojrzeć. - Nic ci nie da strach i denerwowanie się. Będziesz tylko przez to spięta i niewyspana. Rozluźnij się, mała - miękko wymawiam ostatnie słowo i posyłam jej figlarne spojrzenie.
Westchnęłam.
- Staram się zawsze być spokojna. Jednak... nie potrafię. Wyciszam się gdy czytam, gdy... jestem z tobą Kenneth - delikatnie oplatam jego szyję rękoma i patrzę na niego z dołu. - To silniejsze ode mnie... za dużo się wydarzyło bym była spkojna...
Przez chwilę milczę.
- Chcesz... O tym porozmawiać? - pytam niepewny czy nie wystraszę jej tym pytaniem.
Przytuliłam się do niego. Przecież musi to wiedzieć. Powinien w obrazie jaki widzi patrząc na mnie, dostrzegać też cienie.
- Nie miałam łatwego dzieciństwa i nie chodzi mi o moją klasę - powiedziałam opanowanym i chłodnym tonem. - Rodzice... wierzyłam, że mnie kochają. Ale nawet jeśli, ro była to trudna miłość. Ojciec chcąc mnie zachartować zabrał mnie kiedy byłam dzieckiem na nielegalne walki psów... - musiałam na chwilę przerwać i mocniej wtulić się w mężczyznę. - Nie bałam się psów. Tylko ich właścicieli. Ludzi dookoła. Krzyków, agresji... wtedy zaczęłam się bać. Bać ludzi... Z czasem mi się poprawiło, ale od tamtego czasu... no sam widzsz - kończę.