Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Uśmiecham się do niego na pożegnaniu i odchodzę w stronę domku Olliego.Trochę mu przebaczyłam, ale na jestem na niego wkurzona. Przejdzie mi z czasem.
- Matko... Nie "Lady". Te zwrot są na prawdę irytujące. - przygryzam dolną wargę i biorę głęboki oddech. - Ognisko jest... - kiwam głową próbując znaleźć odpowiednie określenie. Tak na prawdę to nie zbyt brałam w nim udział. Trochę tańczyłam... Chwilę pospałam... A większość czasu po prostu gapiłam się w przestrzeń. - Całkiem miło... - mówię w końcu.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Prycham. Ta. Widać. Typowa Alex.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Śmieję się.
- Dobra, Alex. Wszystko po tobie widać. Pewnie musiało się trochę dziwnych rzeczy wydarzyć.
So I sit and smoke on my own, think about you baby, are you feeling alone?
Cause I die just thinking that you'll forget, but I guess you won't.
- Hmm... - ziewam. - Właściwie to chciałam wziąć przykład z Harmony i się przespać pod drzewem. - śmieje się. - Ale najpierw przeszkodziła mi śpiewająca Harm, a później krzyczący Max. - uśmiecham się krzywo.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Unoszę brwi.
- A co tak właściwie się stało Maxowi. - Kręcę głową. - Z resztą nie ważne. - Waham się chwilę. - Czy umm rozmawiałaś z Harmony?
Przewracam oczami.
- Subtelny jesteś.
Leader of the whole pack
Kiwam głową rozbawiona.
- Taak. Nawet już dostałam propozycję bycia druhną.
- Ha widzisz! - Mówię do Harmony. - Nie musiałem być dyskretny! - Śmieję się. - Poza tym z naszej rozmowy przez telefon pamiętam, że Alex jest naszym shipperem numer jeden.
Krztuszę się ze śmiechu.
Leader of the whole pack
Próbuję powstrzymać uśmiech.
- A ja nadal nie wiem i coraz bardziej boję się dowiedzieć co jeszcze mówiłam... - chowam twarz w dłoniach. - Zrobiłamnaprawdędobrewrażenie... - mamroczę.
- Nie przejmuj się - mówię. - Cieszę się, że mamy fanclub. Nic złego nie mówiłaś. Poza tym, że mam seksowny głos, ale za to dziękuję. - Widzę, że Harmony przewraca oczami. - Dobra, nic nie mówiłem.
- Dla usprawiedliwienia powiem, że pierwszy raz piłam. - ciągnę temat. Nagle wydaje mi się on strasznie zabawny.
Unoszę brwi. Nie wierzę, że tak ją to teraz bawi.
- Och, bimber od Theo. Polecam!
Leader of the whole pack
Śmieję się.
- Nie piję.
Podnoszę głowę do góry.
- Na serio? - pytam trochę zdziwiona choć nie czekam na odpowiedz. - Chociaż unikasz krępujących chwil... - potrząsam głową z szerokim uśmiechem.
- Tak jakbym tego nie wiedziała. - Patrzę mu w oczy, po czym zwracam się do Alex. - Wieje tu nudą. Serio nie chcesz śpiewać? Chcesz. Wiem, że chcesz.
Leader of the whole pack
Znów ziewam.
- Chcę... Ale nie chce mi się wstawać. - śmieje się i znów ziewam. - Posiedzę sobie tu jeszcze. Jak dla mnie nic nie musi się dziać...
- Idź spać, Alex. - Śmieję się, po czym zwracam się do Luke'a. - A ty przypadkiem nie masz teraz obchodu?
Leader of the whole pack
Kiwam głową.
- A mam. Ale chciałem cię zobaczyć. - Całuję ją w skroń, po czym orientuję się, że w ten sposób wszystko wydaję. - Cholera, nie mieliśmy tego na razie ukrywać?
Wzruszam ramionami.
- Myślę, że to nie ma znaczenia - mówię i na oczach wszystkich całuję go w usta.
Leader of the whole pack
Wracam na ognisko i pierwsze, co rzuca mi się w oczy, to dwoje całujących się ludzi . Chłopak , to zapewne jakiś gwardzista, a dziewczyna to ........Harmony?! Staję jak wryta i przyglądam się im przez chwilę. Nawet nieźle ze sobą wyglądają, ale co z Maxem? Rozglądam się wokoło . Nigdzie go nie ma. Nie, nic już nie rozumiem.
- Aż tak dużo mnie ominęło ?- mówię zdezorientowana.
Ostatnio edytowany przez Claire Winlest (2016-03-14 17:20:22)
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Kiedy weszłam do sypialni zrezygnowałam ze spania. Mam takie samo prawo do przebywania na ognisku jak każda inna kandydatka. Udałam się na ognisko i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to Harmony całująca się z jakimś gwardzistą. Stanęłam obok Claire i zapytałam.
- Przepraszam… Przeszkadzam? - Nie chciałam być niegrzeczna, ale… to w sumie niezgodne z prawem…
Razem z blondynką czekałyśmy na odpowiedź.
"Czasem bunt to skorupka, kryjąca w środku delikatną i wrażliwą osobę."
Odsunęłam się od Luke'a i roześmiałam się serdecznie.
- Umm nie przeszkadzasz. Przepraszam.
Leader of the whole pack
- Moment.- przerywam.- To wy jesteście razem ?!
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."