Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Kiwam głową. Po chwili spoglądam na Theę. - Możemy pogadać?
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- Pewnie.- kiwam głową i oddaje którejś z dziewczyn Casiela do popilnowania bym nie pałętał się koło nóg.
- Hej Alex.. czy chcę ci coś powiedzieć.. hmm.. - śmieję się i niby przypadkiem poprawiam włosy ręką z pierścionkiem.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
- Możemy zejść gdzieś na bok?
- Jasne.- Kierujemy się na bok z dala od wzroku dziewczyn, zdejmuję maskę i kaptur, to już może być niepotrzebne chwilowo.
Przez chwilę nie wiem o co chodzi ale po chwili...
- Harmony... - otwieram szeroko oczy, a mój uśmiech staje się jeszcze szerszy. - Oświadczył ci się? - pytam podekscytowana, piskliwym głosem.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Będę z tobą szczery. Kiedy zobaczyłem cię, wtedy u ciotki Fran, myślałem, że jestem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi. Potem Casiel. Ja... nigdy nie byłem tak szczęśliwy, ale... - zawahałem się.
- Tak! - krzyknęłam, a wszystkie głowy obracają się na chwilę w naszą stronę. Gdy wracają do swoich spraw mówię ciszej - Tak. Wymknęliśmy się do miasta. Na dachu najwyższego wieżowca w Angeles. - śmieje się cicho. - Mówię bez ładu i składu.
Leader of the whole pack
Przytulam dziewczynę.
- Cieszę się, że jesteś szczęśliwa. - mówię radosnym tonem po czym odsuwam się od niej. - I będziesz mogła zostać w zamku. - uśmiecham się lekko. - Będziecie razem... - przelylam głowę i przyglądam się jej. Wręcz promieniuje od niej szczęście!
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Westchnęłam i spojrzałam w dół, wiedziałam kiedyś musimy przeprowadzić szczerą rozmowę o uczuciach ale nie sądziłam, że już teraz ona nastąpi.- Ale... proszę dokończ.
- Ale nie mogę. - biorę głęboki wdech - To dla mnie za dużo. Rozumiem dlaczego uciekłaś, ale nie potrafię pojąć, dlaczego się do mnie nie odezwałaś. Poza tym nie mogę im tego zrobić. - wskazuję na dziewczyny przy ognisku - Zależy im na mnie - przynajmniej części - A mi... Mi zależy na nich. Przepraszam.
- Ty się tak nie ciesz! - Śmieję się. - Będziesz musiała mi ze wszystkim pomóc. I.. - Waham się. - ...może będziesz moją druhną?
Leader of the whole pack
- Rozumiem, nie oczekiwałam tego, że po tym wszystkim do mnie wrócisz i stworzymy cudowną kochającą się rodzinę.- stwierdziłam po czym dodałam.- Życie to nie bajka.- roześmiałam się nerwowo. Spokojnie, przecież oczekiwałam takiej odpowiedzi, eliminacje są teraz najważniejsze, to czemu ja się przejmuję...
Z zaskoczenia nie wiem co powiedzieć.
W końcu kiwam głową.
- T-tak. Jasne. Jeśli... Nie wylecę w najbliższym czasie. - odrobinę pochmurnieję ale zaraz znów na mojej twarzy pojawia się uśmiech. - Pomogę.
Kiwam głową. - Przepraszam. - nie wiem co więcej mam powiedzieć.
Uśmiecham się i mówię szeptem.
- To nie ważne. Mogę sprowadzić do zamku moją rodzinę. A Theo nie pozwoli wykopać cię z zamku. - unoszę brwi.
Leader of the whole pack
Rozglądam się nerwowo.
- Taaak. - mówię przeciągle. Czuję jak na moje policzki wypływają rumieńce.
- Nie przepraszaj, to ja powinnam przeprosić w końcu to ja uciekłam.- stwierdziłam z delikatnym uśmiechem.- Pomimo, że już nigdy nie będziemy razem, z mojej winy, to chcę abyś wiedział, że nadal Cię kocham i ogromnie tęskniłam.- wyszeptałam.
Kiwam głową i uśmiecham się. - Dzięki za zrozumienie.
- Zawsze cię zrozumiem.- spojrzałam na niego.- A teraz chyba na mnie pora już
- Zabierasz Casiela? Czy zostanie ze mną? Tu nikomu nie przeszkadza.
- Nie wiem, jak chcesz- wzruszam ramionami.- Na razie zatrzymałam się u brata
Śmieję się.
- O matko. Nie mogę się skupić. Mam ochotę coś zaśpiewać. Wszystko nagle się poukładało.
Leader of the whole pack
Zamyśliłem się. Cholera. Co ja mam teraz zrobić. Chciałbym, żeby mały został, ale Thea to jego matka. - To nie moja decyzja. Powinniśmy zapytać jego.
- To dobrze, że się poukładało. - rozluźniam się. - To śpiewaj. Wyładuj emocje... Ja już tańczyłam. - ziewam. - I jestem padnięta...