Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie sądziłam, że spotkam w pałacu inną dziewczynę, która nie krzywi się na samą myśl o jakiejkolwiek broni - zaśmiałam się.
"Czasem bunt to skorupka, kryjąca w środku delikatną i wrażliwą osobę."
- Żartujesz? Książę też się tym interesuje. Nauczył mnie strzelać z łuku... W ogrodzie... - na mich policzkach automatycznie pokazały się rumieńce. Cóż, to wspomnienie na każdego tak by zadziałało...
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Naprawdę? To super! - Uśmiechnęłam się promienie. - I gratuluję ci randki - mrugnęłam do niej znacząco.
- Och... nie to nie tak! - machnęłam ręką odpędzając rozmarzenie. - Wpadłam na niego przez przypadek! Tak jak na twój pokój! Tak samo jak dostałam się na eliminacje. Przez przypadek - wyjaśniłam. Potem wzruszyłam ramionami.
- Tak mam. Najlepsze rzeczy spotykają mnie przez przypadek.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- No, weź - zachichotałam. - Jeśli mówisz, że "przez przypadek" to nie randka to ja w takim razie, też nie miałam randki z księciem! - Zrobiłam udawaną naburmuszoną minę, a zaraz potem głośno się roześmiałam.
- Też się z nim spotkałaś? - zaciekawiłam się. - wiem, że to najgłupsze pytanie świata, ale jakie jest twoje zdanie o nim?
- Może nie najgłupsze, ale na pewno najtrudniejsze - roześmiałam się delikatnie. - W sumie nie wiem, byłam z nim na jednej randce, a do tego w kinie, więc nie dowiedziałam się dużo... Lecz jestem pewna, że nie jest taki jak pokazuje biuletyn, jest bardziej wyluzowany - odpowiedziałam jej na pytanie. - A ty, co o nim myślisz? - Zapytałam
Zastanowiłam się.
- Mam wrażenie, że książę Max jest jak... - rozejrzałam się szukając dobrego przykładu. Przykład był dookoła mnie.
- Jak książka! - sięgnęłam po pierwszą książkę z brzegu. - Pokazuje nam tylko okładkę. Na czas eliminacji ukazuje stronę tytułową i prolog. Ale ja chcę zgłębić się w treść. Poznać zakończenie tej książki - powiedziałam. - Załapałaś?
- Pewnie - przytaknęłam żarliwie głową. - Bardzo ciekawe porównanie... Ale też masz wrażenie, że nie tylko książę pokazuje nam tylko część swojej historii? Moim zdaniem, każdy z nas tak robi, nawet nieświadomie. Nie uważasz? - Spytałam.
Westchełam.
- Czy nieświadomie? Czasami wolę pozostawić niemiłe rozdziały mojego życia za sobą. Wolę powyrywać te kartki, spalić w ogniu piekieł... Ale napewno nie dawać innym do przeczytania - ocknęłam się i spojrzałam na Maddy. - Z całym szacunkiem. Po prostu nie wystko jest na tyle dobre, aby ujżało światło dzienne.
- Masz rację - przytaknęłam. -Czasem wolimy po prostu zapomnieć, albo żyć jakby to co było nigdy się nie stało... - Nieświadomie przygryzłam wargę. Potrząsnęłam głową, chciałam zakończyć bolesne tematy. - Masz rodzeństwo? - Zapytałam.
- Tak! - szczerze ucieszyłam się, że Maddie zeszła z tego tematu. - Mam starszego brata, z którym mieszkam w Atlin. Ma na imię Azrael i jest dla mnie całym światem - powiedziałam.
- Zazdroszczę ci! - Powiedziałam z szczerością. - Też zawsze chciałam mieć rodzeństwo, ale jakoś... Się nie złożyło - Zaśmiałam się. - O jeny! Tak się z tobą zagadłam, że nie zauważyłam, że nadal stoimy. Zapraszam! - Zaprowadziłam Awarę do stolika i poprosiłam Michelle, aby przyniosła nam herbatę i coś do przegryzienia.
- Dziękuję. - Usiadłam na krześle, a potem uśmiechnęłam się do dziewczyny. - Zaręczam, że czasami mogłabym oddać Azraela i to z dopłatą - zapewniłam, ale po zastanowieniu dodałam - Jednak.. może czasami jest skończonym idiotą, ale moim idiotą i wyciągnął mnie już z wielu kłopotów - wyznałam.
- W sumie jak by pomyśleć, też mam siostrę, przyrodnią - zachichotałam. - Z Rachel znam się od zawsze i jest dla mnie jedną z najbliższych osób, mam w niej ogromne oparcie.
Westchnęłam.
- Ja mam tylko mojego jełopa... Azrael jest dla mnie wszystkim. Uratował mi życie, zabrał do siebie, dał nowe życie. Teraz kawiarnia "Kawka" jest dla mnie moim małym wszechświatem - powiedziałam. Rozgadałam się. Nie wiem, czy to szczery uśmiech Maddie, czy może przyjazna atmosfera, ale poczułam się rozluźniona i wolna od kłopotów. A zwierzając jej się... Dzieliłam z się z kiś swoim doświadczeniem.
- Powiedz mi Maddie.. tylko nie zrozum mnie źle... Jaki zawód wykonują trójki? Nie mam zielonego pojęcia co mogłaby ze sobą zrobić, gdyby... gdyby... - przełknęłam ślinę i powiedziałam cicho: - gdyby książę mnie nie zachciał...
- Masz mnóstwo możliwości - mrugnęłam do Awary. - Trójki to wszyscy lekarze, prawnicy, nauczyciele, pisarze i reżyserowie filmowi, do wyboru do koloru - nie wiem co, ale coś w Awarze skłoniło mnie do wyznania. - Chciałabym się nie kierować numerkami... - Szepnęłam i z niecierpliwością czekałam na reakcje mojej współrozmówczyni.
- Ja... Wiem, że numery to dla niektórych powód obrzydzeni i nienawiści do władzy, ale ja... - zebrała się w sobie i powiedziałam to o czym zawsze myślałam. - Moim zdaniem, trzeba to tego podejść ostrożnie. Faktycznie należy to zmienić i w ogóle, ale nie można tego robić szturmem. Inaczej cała nasza społeczność posypie się w drobny mak! Kiedy zakładano nasze państwo, wszyscy chcieli dla wszystkich dobrze, ale... To wymaga czasu i zaangażowania, każdej z klas, a mam wrażenie, że to właśnie wspólne działanie nie wychodzi nam najlepiej... - potem odwróciłam wzrok. - Tak mi się przynajmniej zdaje... - wymruczałam na koniec.
- Uważam, że masz w stu procentach rację, wszystkiego na raz nie da się zmienić, wtedy nasz kraj mógł zniknąć z mapy świata... - Stwierdziłam.
Odetchnęłam.
- Dobrze, że się zgadzamy... Kiedyś mocno nadepnęłam na odcisk burmistrzowi prowincji i gdyby nie jego córki, nie skończyła bym najlepiej... - mówiąc to, wymownie przejechałam sobie palcem po gardle. potem zaśmiałam się z siebie. - Koniec końców, nawet zaprzyjaźniłam się z tym burmistrzem, a Azrael zyskał pracę stałego sprzątacza w jego domu - dokończyłam z uśmiechem. Maddie nie musi wiedzieć, że Azrael zyskał tam pracę dokładniej dzięki namową bliźniaczek. To naprawdę... nie istotny szczegół...
- Niedowiary, że nasze całe życie tak się różni, a tak dobrze się nam rozmawia - przyznałam.
Zaśmiałam się.
- Jakby się tak zastanowić, to nie różni się tak bardzo. Obie jesteśmy dziewczynami walczącymi o rękę księcia. Nikt nie walczy o kaste, czy o inne głupoty... Tak powinno być zawsze - westchnęłam z rozmarzonym spojrzeniem. Żadnych wojen, to także spokój dla mnie, a gdybym się zdenerwowała... mogłabym zdobić coś bardzo głupiego...
Pukam .Szukam pokoju jakiejś kandydatki od dobrych 15 minut. Czekanie na reakcję. .....
Obraz jest wart więcej niż 1000 słów.\C.R\
[img]8704_1134.gif[/img]
- Każdy rozładowuje stres na swój sposób - mrugnęłam do Awary znacząco.
Usłyszałam pukanie, więc podeszłam do drzwi.
-Cześć Maddie, hej Awara- no to może mogę liczyć na pomoc- Proszę was pomóżcie mi. Ella zasłabła i nie oddycha. Liczy się czas ...Proszę- mówię roztrzesiona.
Obraz jest wart więcej niż 1000 słów.\C.R\
[img]8704_1134.gif[/img]