Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Obiecuję- mówię cicho i borę łyk szampana. Małe bąbelki orzeźwiają moje ciało.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Podszedłem do Claire - Zatańczysz?
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
Z transu wybudza mnie znajomy głos. Odwracam się w jego stronę i widzę księcia. Połykam zawartość mojej buzi i odkładam kieliszek.
- Z przyjemnością. Chyba nie wypada odmówić - posyłam mu nieśmiały uśmiech.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Uśmiecham się i łapię dziewczynę za rękę. Wychodzimy na parkiet, a w tle rozlega się "Thinking Out Loud" Sheerana. - Jak się bawisz?
Weszłam do sali, wizyta w toalecie i ogrodzie zdecydowanie mi pomogła. Mam o wiele lepszy humor, chwyciłam kieliszek z szampanem i stanęłam obok Awary i jej brata.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- Jest okej. To mój pierwszy taki bal, więc jestem pod wrażeniem- mówię, idąc za Maxem. Kiedy jesteśmy na parkiecie, rozbrzmiewa moja ulubiona piosenka.- Uwielbiam to. - zaczynam , kołysać się do rytmu piosenki.
Dołączyłam do Kath i Awary.
- hej
- Oooo... - zapatrzyłem się na rudą dziewczynę, która stanęła przy mojej siostrze - A my się z panienką jeszcze nie znamy. - Ukłoniłem się teatralnie - Azrael Aliquid.
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"
- Trzeba przyznać, Ed Sheeran ma talent. - uśmiecham się - Twój pierwszy bal? Musisz go zapamiętać. - obracam dziewczynę wokół własnej osi.
Uśmiecham się i delikatnie okręcam się wokół własnej osi.
- Place your head on my beating heart- podśpiewuję miedzy obrotami. - A ty jak się bawisz ?- pytam ,gdy jestem obrócona twarzą do niego.
- Nie mogę się nudzić - wybucham śmiechem - Całkiem dobrze, jak na pierwszy bal od 4 lat.
Roześmiałam się na widok delikatnie mówiąc pijanego brata Awary.- Katherine Elizabeth Rhodes, bardzo mi miło.- uśmiechnęłam się.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Wypijam ze dwa rynki i zaczynam się kiwać do rytmu muzyki. Oglądam salę. Nie chce mi się robić nic. Mam tylko nadzieję, że Luke tu nie podejdzie.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Biorę kieliszek szampana i podśpiewuje pod nosem piosenkę. Jedni tańczą, drudzy rozmawiają i piją. Bal chyba wszystkim się podoba.
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia."
- Niezwykle mi miło - stwierdzam. - Sądząc po twojej urodzie musisz być kandydatką, więc zadam najbardziej ogólnikowe pytanie. Jak ci się podoba w pałacu?
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"
- Masz tu jedenaście dziewczyn, nie masz się jak nudzić.- uśmiecham się. - Jak tam się miewa twój ukochany Derek ?
Skoro już szaleję i robię głupie rzeczy, to czemu nie zrobić jeszcze czegoś?
Tak przyniesienie Ruby do sali balowej było najgłupszym pomysłem.
Ale nic nie poradzę, że tu tak sztywniacko, a ja wypiłem już trochę bimbru.
"Great, we're all bloody inspired."
- On... - chciałem dokończyć, ale pies właśnie wbiegł do sali szukając mnie i siejąc panikę - O wilku mowa.
- Ruby! - Piszczę na widok szczeniaczka.
Ruby podbiega do mnie, a ja biorę ją na ręce. Przytulam ją, jednocześnie popijając drinka.
- Super, rozluźnisz trochę atmosferę.
Leader of the whole pack
Oderwałam się od Maxa i spojrzałam na Dereka.
- Faktycznie o wilku mowa.- wybucham śmiechem.
- W pałacu mi się naprawdę podoba, ale na pewno codziennie nie mamy tutaj tyle ludzi.- stwierdziłam.- A tobie jak się podoba?
Podchodzę do mikrofonu, który przez chwilę stał nietknięty w przerwie zespołu. Ruby liże mnie po palcach, więc ją wypuszczam.
Chyba jestem głupia.
- PROSZĘ PAŃSTWA, PROSZĘ O UWAGĘ! - Wszyscy milkną i patrzą na mnie jak na idiotkę. - Przed państwem wystąpi nas zespół eee... bez nazwy ale z Ruby! Chcę jeszcze zaprosić na scenę drugą wokalistkę: AWARE ALIQUID!
Leader of the whole pack
Śmieję się i zaczynam bić brawa.
Ups. Chyba nam obu uderzył alkohol do głowy. Albo jesteśmy nienormalni.
"Great, we're all bloody inspired."
Chciałem odpowiedzieć, ale usłyszałem jak ktoś woła moją siostrę. Machinalnie wyprostowałem się i zacząłe. Jej szukać wzrokiem.
"To patrz"
Nagle na scenę wchodzi Harmony wraz z małym szczeniaczkiem. Zapowiada swój zespól, a ja biję brawo.